Articole

Pentru suflet

Chemarea lui David (1 Samuel 16)

De , în 09/05/2020

Câteva rânduri de reflecție asupra perioadei din viața lui David descrisă în 1 Samuel 16. Atunci când suntem credincioși și serioși în lucrurile mărunte, ne pregăm să fim la fel și în provocările mari ale vieții.

Dragostea nu caută folosul său!

De , în 06/05/2020

În capitolul 22 din Matei, un fariseu îl întreabă pe Hristos care e cea mai mare poruncă, iar binecunoscutul răspuns este „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.”. Acolo nu se află niciun „pentru că”, deși avem infinite motive pentru care să-L adorăm, ci Isus spune scurt și la obiect „Să iubești pe Domnul”. Ce tare e Dumnezeu, nu?

Ce-L onorează și-L cinstește mai mult pe Dumnezeu?

De , în 22/04/2020

Cum îl onorăm noi pe Dumnezeu prin examenele noastre? Ce relație găsim între pregătire și examene?

Tentații pe fond de criză.
O reflecție la ispitirea Mântuitorului (3)

De , în 10/04/2020

Ispitirea lui Dumnezeu este încercarea omului de a-l determina pe Dumnezeu să acționeze în favoarea sa, folosind ca instrument de constrângere o promisiune divină. Este încercarea de a-l manipula pe Dumnezeu. Este așteptarea nesăbuită a făpturii create ca făgăduința Creatorului să funcționeze mecanic, chiar și atunci când voința suverană a acestuia este nesocotită. Uneori, capitularea în fața acestei tentații ia chipul grotesc al escrocheriei spirituale. „Dacă Dumnezeu m-ar iubi așa cum pretinde în Sfânta Carte, mi-ar îndeplini cutare dorință.” Acest derapaj spiritual se produce atunci când încercăm să ne prevalăm de promisiunea divină disociind-o de porunca divină privitoare la conjunctura în care ne găsim.

Tentații pe fond de criză.
O reflecție la ispitirea Mântuitorului (2)

De , în 03/04/2020

Pe unii dintre noi ne-a străbătut, poate, un fior de bucurie atunci când am auzit că în zilele acestea plenul Camerei Deputaților dezbate o inițiativă legislativă care prevede amânarea achitării ratelor la bănci, a chiriilor, a utilităţilor, a serviciilor de telecomunicație şi plafonarea preţurilor la alimente şi medicamente. Întunecata faimă a formațiunilor politice care au […]

Tentații pe fond de criză.
O reflecție la ispitirea Mântuitorului (1)

De , în 28/03/2020

Oricât de legitimă ar fi nevoia generată de criză, ea nu trebuie împlinită decât pe căile circumscrise voii divine, revelată în Sfintele Scripturi. Scopul nu scuză mijloacele!

Iminența revenirii lui Isus Hristos

De , în 23/03/2020

Omenirii i s-a dat un răgaz prielnic să se gândească la fragilitatea şi incapacitatea ei de a-şi păstra viaţa, ragaz care oferă fiecăruia ocazia întoarcerii spre Hristos care rămâne Singurul care poate oferi viaţa veşnică.